Innovatie & Duurzaamheid

Altijd op zoek naar nieuwe technologieën. Vandaag en in het duurzame morgen.

Onze Energy Consultants geven advies voor energienetten in Nederland. We ontwikkelen duurzame energietechnologieën en adviseren over het toekomstgericht ontwikkelen van energiesystemen voor Elektriciteit, Gas, Warmte, Koude, Telecom en Data. Dit doen we samen met onze opdrachtgevers en de stakeholders in een gebied om zo een betere leefomgeving te creëren tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten.

Nieuwe principes voor opslag

Nieuwe principes voor opslag

Onze consultant Maarten van Blijderveen, sprak op het Energy Storage World Forum in Berlijn over de beschikbaarheid van grondstoffen voor energie-opslagsystemen.

Lees hier meer

Een op afstand begrensbaar koppelpunt

Koppelpunt recreatiegebied Spaarnwoude

Liandon Energy Consulting heeft op verzoek van Liander een geautomatiseerd koppelpunt ontworpen en gerealiseerd op recreatiegebied Spaarnwoude. Het ontwerp is in capaciteit begrensbaar en is voorzien van een beveiliging waarmee op afstand door Netmanagement Gas nog steeds kan worden gecorrigeerd op capaciteit.

Lees hier meer

Cablepooling

Zon & wind combinatie: Cablepooling

Samen zorgen wij ervoor dat iedereen – onder gelijke condities – toegang houdt tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Daarom zoeken wij naar de beste energie-oplossingen tegen zo laag mogelijke kosten, zoals bijvoorbeeld zon- en windopwek op één aansluiting. Bij deze oplossing kunnen onze klanten tegen een beter rendement meer duurzame energie opwekken.

Lees hier meer

Proeftuinen

Experimenteren in een praktijkomgeving, dát is precies wat we doen in onze vijf proeftuinen. Samen met buurtbewoners, bedrijven, technici en andere partners ontdekken we hoe makkelijk of moeilijk het is om de nieuwste technologie toe te passen in het bestaande energielandschap.

Experimenteren in de praktijk

Solarboat

solarboat6

Eén boot en één doel. Het team van de Liandon Solarboat laat zien hoe hard je kunt varen op 100% zonne-energie. En hard gaat het. Het team wil hiermee het belang van emissievrij varen onder de aandacht brengen.

Liandon Solarboat