Events

Events

Voor 2017 heeft het Liandon Solarboat Team de volgende events gepland staan:

20-05-2017: Kennisevent ‘Blackout’

Hoe groot is de impact van een “blackout” van ons energienetwerk en hoe spelen we hierop in?
Kom zaterdag 20 mei 2017 naar ons event en vaar een middag met ons door de grachten van Amsterdam waar je zult worden meegenomen in de uitdagingen die de elektrificatie van onze samenleving met zich meebrengt!

Waarom?
Nederland heeft één van de betrouwbaarste elektriciteitsnetwerken ter wereld. Ondanks dit zijn storingen onvermijdelijk. Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van een betrouwbare energievoorziening. De impact van storingen binnen ons energienetwerk wordt dan ook steeds groter.

Vanuit het Liandon Solarboat team zijn wij bezig met het stimuleren van emissievrije scheepsvaart. Wij geloven in de toekomst waarin onze brandstoffen duurzaam worden opgewekt. Echter, emissievrije scheepsvaart houdt in dat deze scheepsvaart afhankelijk wordt van elektriciteit. Wij zien het als één van onze taken om na te denken over de impact van laadinfrastructuur op het elektriciteitsnet. En welke impact heeft een blackout van deze elektriciteitsvoorziening op de scheepsvaart?

Met wie?
Toonaangevende gastsprekers zijn uitgenodigd om met jullie in gesprek te gaan over wat er vanuit Liandon en Alliander wordt gedaan om in te spelen op (het voorkomen van) “Blackouts”. Hiernaast komt een gerespecteerde wetenschapper zijn visie delen op de energievoorziening in stedelijke gebieden. Afsluitend zullen wij jullie meenemen in ons Solarboat project!

Programma:
12:00 – 12:30:    Inloop en ontvangst op een emissievrije rondvaartboot bij de Blue Boat company. Opstapplaats: Restaurant Sea Palace (nabij Amsterdam Centraal)
12:30 – 12:45:    Welkom door het Liandon Solarboat-team
12:45 – 13:30:    Francesco Gentiluomo – Robotica
13:30 – 13:45:    Koffiepauze
13:45 – 14:30:    Gijsbert Tijsseling – SIM-CI
14:30 – 15:00:    Informeel met elkaar in gesprek
15:00 – 15:45:    Berrie Staring – Bitcoin & Blockchain
15:45 – 16:15:    Aanmeren en omvormen tot borrelsetting
16:15 – 17:30:    Afsluitende borrel en in gesprek met het Solarboat-team en de gastsprekers.

Inschrijven?
In totaal kunnen we slechts 50 mensen onboarden voor dit event. Inschrijven kan door jouw persoonlijke gegevens en telefoonnummer te mailen naar Danijel.Miletic@alliander.com. Graag vernemen we ook wat jouw specialisme is en waar je interesses liggen. We kijken uit naar jouw deelname!

26-06-2017 tm 27-06-2017 NK Zonnebootrace

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei zal het Liandon Solarboatteam voor het eerst in actie komen tijdens het NK Zonnebootrace in Akkrum. Op vrijdag 26 mei vindt de duurrace plaats. Vanaf 10.30 uur vertrekken de boten vanaf de Kolk om tegen de klok van 14.00 uur weer terug te keren in Akkrum. Op zaterdag 27 mei vinden er maar liefst twee races plaats. Om 13.45 uur start de Duurrace en varen we in 60 minuten zoveel mogelijk rondjes op de wateren door het centrum van Akkrum. Na het kort opladen van de zonnepanelen vindt er tenslotte vanaf 15.50 uur een sprint event plaats in de Oude Boarn. Rond 17.00 uur is het event afgelopen. Natuurlijk kunnen we zoveel mogelijk steun gebruiken dit weekend. Naast mooi weer hopen we op heel veel Liandon supporters tijdens het NK Zonnebootrace aankomend Hemelvaartsweekend in Akkrum. Ahoy!

13-07-2017 tm 15-07-2017 Solar Cup Monaco

Ook dit jaar reist ons team weer af naar Monaco om daar onze boot te gaan meten met de wereldtop.

Historische events:

24-04-2017: Doop van de Liandon Solarboat

Na een intensieve periode van ontwerpen en klussen door fanatieke trainees is het tijd om de nieuwe boot te laten zien aan het grote publiek. In lijn met de visie van netwerkbedrijf Alliander, wil het Liandon Solarteam een bijdrage leveren aan een duurzame en betrouwbare energievoorziening en promoot zij het belang van emissievrij varen. Dit doen wij op het Liander kantoor in Duiven, Dijkgraaf 4 om 12.30 uur.

08-12-2016: Technische Dag Alliander

Het Liandon Solar Boat team is a.s. donderdag ook op het event van Alliander, namelijk de Technische dag. Hier staan wij met onze eigen stand en is er een eerste uitgeprinte 3D versie van onze nieuwe boot te zien. Daarnaast is er een diashow van alle foto’s van de (races met) de oude boot. Uiteraard staan het technisch en event team klaar voor al uw vragen.

Wil jij ook meewerken aan duurzame oplossingen?