Wat doet Liandon

Wij werken aan een betrouwbare energievoorziening voor de toekomst.

Als de stad stilstaat…

De noodaggregaten van ziekenhuizen gaan aan. Waanzinnige machines, die zorgen voor een paar uur extra stroom. Hoe lang zou de intensive care vanavond nog functioneren? En de noodbatterijen van zendmasten? Ze werken nog maar een paar uur…

Als de stad stilstaat, is het bij ons juist druk. Technici rijden zo snel mogelijk naar het hoogspanningsstation. De ophef in het land kent hier op het hoogspanningsstation geen plek. Wij hebben maar één focus: het ‘aanzetten van Nederland’. We zijn getraind, gebouwd en gemaakt hiervoor. Van monteurs en installatieverantwoordelijken tot de mannen en vrouwen in de controlecentra. De adrenaline stroomt en er is ontlading pas als Nederland weer aan staat.

Na een overstroming en een landelijke griepepidemie is een stroomstoring een van de grootste rampen die Nederland kan treffen. Gelukkig weten wij dat er high tech oplossingen zijn. En dat Liandon-collega’s gedreven zijn om het land te beschermen dat leeft met de vanzelfsprekendheid van energie.

Onderdeel van Alliander

Liandon is onderdeel van netwerkbedrijf Alliander, dat zorgt voor een betrouwbare, betaalbare en bereikbare energievoorziening in een groot deel van Nederland. Liandon legt zich toe op de ontwikkeling van duurzame technologieën en intelligente energie-infrastructuren.